Microneedling

De structuur van uw huid kan door verschillende omstandigheden aangetast worden. U kunt bijvoorbeeld denken aan acne, zonbeschadiging, pigmentstoornissen of een grove huidstructuur. Ook het verouderingsproces is één van deze omstandigheden en gaat veelal samen met de verminderde elasticiteit van de huid. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, toont meer rimpels en verliest volume. Bij Schoonheidssalon Mooi en Meer Lelystad krijgt uw huid de extra aandacht die het nodig heeft om weer een gezonde, frisse en stralende huid te krijgen.

Wat is microneedling?

Microneedling is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt met 16 kleine naaldjes, met als doel om het collageenproductie te stimuleren. Microneedling is een huidverbeterende behandeling die voor veel indicaties kan worden ingezet. Denk aan de beschadigde of verslapte huid door bijvoorbeeld (acne)littekens of rimpels of fijne lijntjes, maar ook bij hyperpigmentatie en rosacea. De deze intensieve huidbehandeling wordt de huidstructuur sterker, weerbaarder, soepeler en steviger. Schoonheidssalon Mooi en Meer Lelystad gebruiken we een handzame ‘pen’ waardoor we zeer nauwkeurig en op een specifiek gebied kunnen werken. Het resultaat van microneedling uit zich in:

  • een meer gladde en frisse huid
  • fijnere poriën
  • minder rimpels en fijne lijntjes
  • verbetering van de huidstructuur
  • vermindering van pigmentvlekken
  • opvulling van (acne)littekens
  • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Hoe werkt een microneedling behandeling?

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een speciale handzame ‘Dermapen’. Deze pen heeft een (wegwerp) opzetkop met zeer fijne naaldjes. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid waar zij minuscule gaatjes maken en zorgen voor lichte ‘beschadigen’ in de lederhuid. Hierdoor wordt de celdeling gestimuleerd en de aanmaak collageen en elastine toeneemt. De huid wordt sterker, weerbaarder, soepeler, egaler van kleur en zorgt voor een jonge en frisse uitstraling.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met een peeling.

Microneedling: de voordelen en nadelen

Om een zo’n compleet mogelijk beeld te geven over microneedling worden hier alle voor- en nadelen benoemd. Naast microneedling bieden wij ook chemise peelings  (fruitzuurpeeling) aan, dit is een peeling dat ervoor zorgt dat de bovenste “oude huidlaag” met beschadiging loslaat. De huid gaat vervellen en produceert nieuwe huidcellen wat resulteert in een fijnere, verbeterde huidstructuur en een frisse stralende huidskleur. Het resultaat van deze combinatie is veelal verbluffend te noemen.

Microneedling voordelen: 

+ De behandelingen zijn betaalbaar
Door korte communicatielijnen en efficiënte behandeltrajecten houden we de kosten laag, wat u terug ziet in onze tarieven.

+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
Microneedling is toepasbaar op alle huidtypen.

+ Inzetbaar voor veel indicaties
Microneedling is inzetbaar voor vele indicaties zoals: (acne)littekens, pigment, huidverbetering, rosacea.

+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
De behandeling is intensief, maar de downtime is erg laag. Dit betekent dat u na de behandeling weinig last heeft van bijwerkingen.

+ De behandeling is zeer veilig

We werken enkel met de juiste apparatuur. En hebben hiervoor de juiste kwalificaties doorlopen en behaald.

Microneedling nadelen:

– Pijnlijke behandeling
De behandeling kan soms als pijnlijk worden ervaren. Echter is het in de meeste gevallen goed uit te houden. De specialist zal de tijd voor u nemen en u op u gemak stellen.

– Therapie slaat niet aan
In enkele uitzonderlijke gevallen kan de behandeling minder goed aanslaan. Dit kan te maken hebben met de collageen aanmaak. Een persoon die rookt, maakt minder collageen aan in vergelijking met iemand die niet rookt. De specialist zal dit tijdens het consult met u bespreken.

– Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
Dit kan voorkomen indien u de huid te snel aan zonlicht en/of zonnebank blootstelt. De specialist zal adviezen geven om dit te minimaliseren.

– Roodheid houdt langer aan
Indien er intensiever behandeld wordt kan de roodheid langer aanhouden. De specialist zal u hierop voorbereiden en inlichten.

Maak een afspraak

Online boeken

Bij Belissimo Beauty boekt u uw behandeling snel en eenvoudig online. Via de online agenda kiest u uw behandeling, gewenste datum en tijd. U krijgt vervolgens een bevestiging per mail. Heeft u vragen over een behandeling en/ of het maken van een afspraak? Neem dan gerust contact met ons op via info@mooienmeerlelystad.nl of stuur een Whatsapp berichtje via 06 1744 1776.

Boek online
Appen
Bel ons
E-mail ons
Route
Boek online