Chemische fruitzuur peelings

Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een fruitzuur peeling verbeteren. Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Een fruitzuur peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces, of de huid is blootgesteld aan overmatig zonlicht en roken welke een ongewenst effect hebben.

Wat zijn chemische peelings?

Een chemische peeling is een huidherstellende behandeling dat geschikt is voor grotere huidoppervlakten. Deze behandeltechniek is gericht op vernieuwing en diepe zuivering van de huid. Voor de peeling maken we gebruik van oa glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en combinaties van beide. Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag loslaat. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageenvezels, waardoor de huid makkelijk en snel herstelt. Na genezing kent uw huid een andere structuur en zal deze gladder en egaler aanvoelen. Om een optimaal effect te bereiken, is herhaling van de behandeling soms te adviseren.

Hoe werken chemische peelings?

Naarmate we ouder worden gaat ook onze celdeling trager. Dit zorgt er met name in onze huid voor dat er minder gezonde nieuwe huidcellen aangemaakt worden. Deze oude huidcellen blijven als ware op ons huidoppervlak liggen. Een chemische peeling zorgt ervoor dat deze bovenste oude huidlaag met beschadiging loslaat. De huid gaat vervellen en produceert nieuwe huidcellen. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

Voordelen en nadelen chemische peelings

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze huidverbeterende chemische peelings, worden hier alle voor- en nadelen benoemd. Naast huidverbeterende chemische peelings bieden wij ook microneedling aan, dit is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt, met als doel om het collageenproductie te stimuleren.

Voordelen chemische peeling:

+ Inzetbaar voor veel indicaties
Chemische peelings zijn inzetbaar voor meerdere indicaties zoals: (acne)littekens, pigment, huidverbetering, rosacea en fijne lijntjes.

+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
De behandeling is intensief, maar de downtime is erg laag. Dit betekent dat u na de behandeling weinig last heeft van bijwerkingen.

+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
Chemische peelings zijn toepasbaar op alle huidtypes, ook gezien de diversiteit van de type peelings die wij bieden. Een peeling word altijd samengesteld naar de behoefte van de huid op dat moment.

+ De behandelingen zijn betaalbaar
Door korte communicatielijnen en efficiënte behandeltrajecten houden we de kosten laag, wat u terug ziet in onze tarieven.

Nadelen chemische peeling:

– Pijnlijke behandeling
De behandeling kan soms al pijnlijk worden ervaren. Echter is het in de meeste gevallen goed uit te houden. De specialist zal de tijd voor u nemen en u op u gemak stellen.

– Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
Dit kan voorkomen indien u de huid te snel aan zonlicht en/of zonnebank blootstelt. De specialist zal adviezen geven om dit te minimaliseren.

– Roodheid houdt langer aan
Echter kan de roodheid iets langer aanhouden, indien er intensiever behandeld wordt. De specialist  zal u hierop voorbereiden.

Maak een afspraak

Online boeken

Bij Belissimo Beauty boekt u uw behandeling snel en eenvoudig online. Via de online agenda kiest u uw behandeling, gewenste datum en tijd. U krijgt vervolgens een bevestiging per mail. Heeft u vragen over een behandeling en/ of het maken van een afspraak? Neem dan gerust contact met ons op via info@mooienmeerlelystad.nl of stuur een Whatsapp berichtje via 06 1744 1776.

Boek online
Appen
Bel ons
E-mail ons
Route
Boek online